U zoekt vrijwilligers

Het Steunpunt vrijwilligerswerk brengt vrijwilligers en organisaties bij elkaar. Klik hier indien u wilt weten hoe de bemiddeling verloopt.

Het aanmelden van vrijwilligerswerk

Als uw organisatie vrijwilligers zoekt kunt u dat aanmelden via deze website door het maken van een vacature(tekst). Wij controleren de vacature in de vacaturebank én zoeken in ons vrijwilligersbestand of er iemand is die bij uw organisatie past. 

Klik hier indien uw tips voor uw vacaturetekst wilt.

Account voor organisaties

Om gebruik te kunnen maken van de vacaturebank heeft u een loginnaam en een wachtwoord nodig. Met uw inloggegevens kunt u ten allen tijde uw vacature(s) aanpassen of verwijderen en nieuwe vacatures toevoegen.  Inloggegevens kunt u aanvragen bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Als u eerst meer informatie of overleg wilt, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Hoe verloopt de bemiddeling

De bemiddeling kan op twee manieren verlopen.

Een vrijwilliger zoekt vrijwilligerswerk via de digitale vacaturebank. De bemiddeling is in dit geval digitaal en de coördinator kent de vrijwilliger verder niet, maar registreert alleen de gegevens die online worden verstrekt. Reacties via de website komen per mail bij uw organisatie binnen.

Iemand kan ook een gesprek aanvragen bij het Steunpunt. De coördinator kijkt samen met de (potentiele) vrijwilliger naar diens wensen en mogelijkheden en probeert dit te matchen aan de beschikbare vacatures. Indien een vrijwilliger aangeeft  interesse te hebben voor een vacature van uw organisatie, zal de coördinator u benaderen en vragen contact op te nemen met de (potentiele) vrijwilliger. Soms wordt een organisatie benadert door het Steunpunt alhoewel er geen (beschikbare) vacature is. In overleg zal er dan gekeken worden of er alsnog een bemiddeling opgestart kan worden.

Let op: het Steunpunt bemiddelt en probeert voor uw organisatie en de vrijwilliger een goede match te maken. Vrijwilligers worden echter niet gescreend.  Vrijwilligers die uw vacature digitaal hebben gevonden, hebben nog geen contact met een medewerker van het Steunpunt Vrijwilligerswerk gehad, waardoor en nog geen vorm van selectie heeft plaatsgevonden. U dient altijd zelf in een (intake) gesprek te bepalen of de vrijwilliger de persoon is die u zoekt.

Bovendien: Om onze bemiddelingen te toetsen en vrijwilligers en organisaties goed van dienst te kunnen zijn, vragen wij van elke bemiddeling een terugkoppeling. Wij hopen dat organisaties hiervoor zorg willen dragen.

Klik hier indien u terug wilt gaan naar de uitleg over het aanmelden van vrijwilligerswerk.

Website ontwikkeld door Internetbureau uit Utrecht: Two Visions