Vrijwilligersmarkt

Volunteer meets Culinair

Zaterdag 8 september hebben Culinaire Venen en het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Tympaan-De Baat de handen ineen geslagen met als resultaat een feestelijke drukte op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Het begon met een Vrijwilligersmarkt die later opgevolgd werd door de culinaire hoogstandjes van Culinaire Venen.

Om 12 uur opende wethouder Alberta Schuurs de vrijwilligersmarkt, waar ondertussen 32 vrijwilligersorganisaties aan vrolijk gekleurde tafels stonden te popelen om kennis te maken met potentiële vrijwilligers. Van alle kanten kwamen geïnteresseerden het plein op, soms wat verbaasd over het grote aantal mogelijkheden. Gelukkig konden de 4 medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligerswerk hen helpen de weg te vinden tussen het aanbod van vrijwilligersfuncties en organisaties. Er werden leuke gesprekken gevoerd, afspraken gemaakt, gadgets uitgedeeld en folders verzameld. Toen iets later het zonnetje doorbrak, was het feest compleet. Afgezien van een enkele wespensteek was de hulp van de EHBO-ers van EHBO Vereniging Mijdrecht gelukkig niet nodig. Om 14 uur was het alweer tijd om de spullen op te ruimen en plaats te maken voor de heerlijke hapjes en drankjes die de diverse ondernemers voor Culinaire Venen hadden voorbereid.

Mensen die de markt in Mijdrecht gemist hebben, maar toch graag meer willen weten over het vrijwilligerswerk in de buurt, kunnen een kijkje nemen op de digitale vacaturebank voor vrijwilligerswerk via www.steunpuntvrijwilligerswerk.info of een afspraak maken met Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk via d.vantessel@stdb.nl of 0297 230280.

Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse studenten (Vacature v.d. maand)

Make the World your home: word gastgezin van een buitenlandse student! lees meer...

Website ontwikkeld door Internetbureau uit Utrecht: Two Visions