“Hersenletsel en de gevolgen”

De hersenen regelen ons gedrag en onze persoonlijkheid. Als door een hersenaandoening schade ontstaat in de hersenen kan dat grote impact hebben op het dagelijks functioneren. De veranderingen in iemands denkvermogen, emoties en gedrag worden de ‘onzichtbare’ gevolgen van hersenletsel genoemd. Toch zijn dit vaak de meest ingrijpende en moeilijkste veranderingen. Wanneer blijkt dat door een hersenaandoening iemand nooit meer ‘de oude’ zal worden heeft dit niet alleen impact op de getroffene, maar op alle naasten. Het zet uw leven en dat van uw dierbaren op zijn kop. In deze lezing krijgt u meer informatie over de werking van de hersenen. We bespreken de oorzaken van hersenletsel, zoals beroerte en traumatisch hersenletsel na bijvoorbeeld een ongeval. Vervolgens worden de gevolgen en de impact op het dagelijkse leven toegelicht. U ontvangt tips hoe om te gaan met deze veranderingen als gevolg van hersenletsel, voor zowel uzelf als uw omgeving.

De lezing wordt verzorgd door door Ad Dijkstra, voorlichter van de Hersenenstichting.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 april om 10.00 uur (meer details zie onder). Aanmelden kan door een email te sturen aan het klantencontactcentrum: [email protected]

Soort deskundigheidsbevordering: 
Informatiebijeenkomst
Doelgroep deelnemers: 
Zorgvrijwilligers De Ronde Venen
Wanneer: 
woensdag, april 15, 2020 - 10:00
Waar: 
Careyn Maria-Oord, Herenweg 69, 3645 DH Vinkeveen, (Welzijnszaal hoofdingang Herenweg en niet via de polikliniek Kerklaan)
Open inschrijving: 
open
Naam organisatie: 
Tympaan-De Baat
Naam contactpersoon: 
Anneke van Breukelen

Coördinator Vrijwilligers

 Vrijwilligersbeleid, vervulling vacatures, vertrouwenspersoon voor de aanwezige vrijwilligers, informeren van het bestuur.

lees meer

Website beheerd door Smyler Web