Gratis IVA training voor barvrijwilligers

Op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken dienen de barvrijwilligers die alcohol schenken in bezit te zijn van het IVA certificaat (of het diploma Sociale Hygiëne te bezitten) en als zodanig geregistreerd te staan. Dit is vastgelegd in de drank- en horecawet.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk biedt een gratis training IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) aan voor vrijwilligers uit De ronde Venen en Uithoorn. De IVA training is op woensdag 15 februari van 19.30 tot 21.30 uur in wijksteunpunt Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn. Aan het eind van de avond ontvangen deelnemers een certificaat.

Opgeven kan via [email protected]

Buurt- en clubhuizen, sportkantines, scholen, jongerencentra en studentenverenigingen: meestal staan er vrijwilligers achter de bar. Een biertje tappen hebben ze vaak snel onder de knie. Maar hoe gaan ze om met lastige klanten? Of met klanten onder de 18 jaar? Waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van barvrijwilligers? De Drank- en Horecawet geeft richting.

In deze training leren de vrijwilligers hoe ze met die verantwoordelijkheid om kunnen gaan. Barvrijwilligers van niet-commerciële instellingen en verenigingen. Op interactieve manier krijgen de deelnemers meer informatie over alcohol. Daarnaast leren ze de belangrijkste regels uit de Drank- en Horecawet en de eisen die gelden tijdens een bardienst. Vervolgens gaan de vrijwilligers in oefeningen aan de slag met (lastige) praktijksituaties. Hoe kun je bijvoorbeeld op een goede manier weigeren iemand alcohol te schenken?

Actief maatje gezocht

Mevrouw (90) uit Vinkeveen zoekt een maatje om te wandelen, een boodschapje te doen. Ze is graag creatief bezig en heeft last van geheugenproblemen. ... lees meer

Terug naar nieuwsoverzicht

Website ontwikkeld door Internetbureau uit Utrecht: Two Visions